DES DE 1869

Autèntica cuina catalana elaborat amb passió i dedicació per part 5 generacions de la família Gaig

Durant més de 150 anys i cinc generacions, la família Gaig de Barcelona ha ocupat una posició de prestigi en el panorama culinari d’Espanya, amb un impacte significatiu en la cuina catalana.

El 1869 la primera generació de xefs i restauradors de Gaig va establir la nostra presència culinària a Barcelona: Taberna d’en Gaig. Des d’aleshores, ens hem dedicat a preservar i mostrar el patrimoni culinari ric de Catalunya, transmetent la nostra experiència culinària d’una generació a una altra i creant un llegat d’excel·lència culinària.

"
Antonia Borras Gaig Restaurant
Antonia Borràs & Andreu Gaig

1a generació, fundadors

1869 – 1940

Frederic Gaig I Borras Gaig Restaurant
Frederic Gaig & Carolina Folguera

2a generació

1907 – 1940

Maria Framis Gaig Restaurant
Josep Gaig & Maria Framis

3a generació

1941 – 1974

Chef Carles Gaig Takes Over Petit Comite
Carles Gaig & Fina Navarro

4a generació

1975 – present

Nuria Gibert Gaig Restaurant Singapore
Nuria Gibert

5a generació

2006 – present

Marc Madina Gibert
Marc Madina Gibert

6a generació

creixent!

"

XEF CARLES GAIG

Portant la torxa d’aquest estimat llegat hi ha el xef Carles Gaig, actual patriarca i 4a generació de la nostra família, juntament amb la seva dona, Fina Navarro, i la seva filla, Núria Gibert.

En créixer envoltat dels aromes i tècniques que defineixen la cuina catalana, Carles va desenvolupar un profund reconeixement per les tradicions culinàries de la regió. L’any 1989 va fer un pas agosarat transformant el nostre restaurant centenari, Taberna de’n Gaig, en Restaurant Gaig, marcant un punt d’inflexió important en l’evolució culinària de la nostra família. Aquesta transformació li va valer una cobejada estrella Michelin el 1993, consolidant la seva reputació com a mestre culinari.

El xef Carles ha estat premiat contínuament per la seva trajectòria culinària per les cobejades institucions espanyoles. Entre molts, va rebre el Premi Nacional al Millor Cuiner de la Real Academia de Gastronomia (1999), el Premi a la Preservació del Patrimoni Cultural Català de Los Premios Nadal de Gastronomia (2008), el reconeixement Liftetime Carrera de l’Academia Catalana de Gastronomia (2013).

"

Restaurants Gaig

Des de 1869 fins a l’actualitat

Taberna d'en Gaig

est. 1869 | Barcelona

El primer restaurant familiar Gaig, establert per la primera generació de la família i continuat fins a la quarta generació

Restaurant Gaig

est. 1975 | Barcelona

El xef Carles Gaig va canviar la centenària Taberna d’en Gaig pel Restaurant Gaig

PREMIS:

Estrella Michelin des de 1993

2004: Millor Restaurant de l’Any per la Academia Catalana de Gastronomia

Fonda Gaig

est. 2008 | Barcelona

El xef Carles Gaig i Fina Navarro obren un nou concepte familiar.

Porta Gaig

est. 2008 | Barcelona

El xef Carles Gaig i Fina Navarro han obert un nou restaurant a l’Aeroport Internacional de Barcelona, dissenyat per Ricardo Bofill

PREMIS:

“El millor restaurant de l’aeroport del món” per TheDailyMeal.com.

La Ventana Restaurant by Gaig

est. 2015 | Singapore

La família Gaig es va aventurar internacionalment, el restaurant La Ventana de Singapur va ser el primer projecte de consultoria internacional.

Gaig Restaurant Singapore

est. 2017 | Singapore

La família Gaig va decidir obrir el seu propi lloc avançat internacional.

Gaig a Casa

est. 2017 | Barcelona

La família Gaig va presentar Gaig a Casa, un concepte únic que ofereix opcions per emportar, degustacions a l’hora de dinar i esdeveniments privats amb cuina en directe.

Gaig Restaurant Barcelona

est. 2019 | Barcelona

Gaig a Casa es va ampliar al Restaurant Gaig de Sarrià.

Petit Comitè Barcelona by Gaig

2021 | Barcelona

Carles Gaig va agafar el relleu de Petit Comité, un estimat restaurant català al cor de l’Eixample de Barcelona.

PREMIS:

1 Sol de Guia Repsol

"

RECEPTES DEL PATRIMONI ATEMPORAL

Carles Gaig és conegut per les seves creacions gastronòmiques arrelades a les riques tradicions culinàries de Catalunya. Les seves receptes patrimonials, transmeses de generació en generació, formen la base de la seva excel·lència culinària. Amb una passió per preservar els sabors autèntics i un enfocament en els ingredients d’origen local, Carles Gaig eleva els plats clàssics catalans a noves altures.

 

Aquestes receptes patrimonials, juntament amb altres tècniques culinàries consagrades, s’han convertit en emblemàtiques i estimades pels aficionats a la gastronomia que busquen un autèntic sabor de Catalunya.

Gaig Traditional Canelon Gaig Restaurant Singapore

CANELÒ TRADICIONAL

Entre els tresors culinaris que es troben a tots els restaurants de Gaig, els tradicionals canelons es destaquen com un autèntic plat d’autor. Una delícia reconfortant, aquesta recepta de 150 anys va ser transmitida amb amor per la mare i la besàvia d’en Carles, i es va servir per primera vegada a la Taberna d’en Gaig l’any 1869. Embolicada amb làmines de pasta fresca feta a casa, la carn rostida i el porc es serveixen amb una deliciosa salsa de crema trufada. Continua sent un favorit durant tot l’any a tots els menús de Gaig, captivant els comensals amb els seus sabors exquisits.

Pigeon And Porcini Mushroom Rice Gaig Restaurant Singapore 2

ARRÒS DE COLOMÍ

Un altre clàssic estimat de la família Gaig és l’arròs de coloms de Gaig, que data de 1869. Celebrant l’essència de Catalunya, aquest plat mostra la suculenta carn del colom, un ocell de caça regional. L’arròs es cuina a la perfecció en un brou ric i saborós infusionat amb l’essència del colom, donant com a resultat una creació profundament aromàtica i deliciosa. Apareix a la carta de tots els restaurants Gaig, sigui de Barcelona o de fora, i continua sent un dels més venuts.

Bomba De La Barceloneta Gaig Restaurant Singapore R

& Molts més

De generació en generació, la família Gaig va perfeccionar la seva artesania, conservant les receptes del patrimoni estimades que s’han transmès al llarg dels anys. Amb cada nou membre de la família, l’experiència culinària s’anava refinant, enriquint i transmetent, assegurant la continuació del seu patrimoni gastronòmic. Creiem en la màgia dels ingredients de temporada, per això cada època de l’any els nostres menús s’adapten al que ofereix la natura i posem en valor el seu valor gastronòmic amb les nostres receptes curosament elaborades.

CA